• ontdek1
  • ontspan1
  • ontmoet1
20 Feb 2019

 

Welke sportieve man zou graag yoga willen doen, maar liever niet tussen alleen maar vrouwen? Als jij die man bent of je kent zo'n man, laat het me dan weten! Ook als je niet zo sportief bent, ben je van harte welkom.

Sinds kort is er een speciale yogagroep voor mannen, ontstaan vanuit de wens van enkele sportievelingen. Niet omdat de "gewone" yogalessen niet geschikt zouden zijn voor mannen, maar sommige mannen vinden het prettiger om te sporten of yoga te beoefenen met mannen onder elkaar.

Mannen hebben misschien eerder het idee dat yoga soft is, dat het niets is voor hen. Maar bij yoga draait het niet alleen om ontspanning. Met de verschillende yogahoudingen ontspannen we spieren die verstijfd zijn en versterken we spieren die verslapt zijn. Daarom is yoga, en met name Critical Alignment Yoga (CAY), een hele goede combinatie met sport. Bij sporten worden bepaalde spieren vaak intensief gebruikt. Dit kan leiden tot overbelasting van spieren of gewrichten. Het lichaam kan verharden waardoor de beweeglijkheid van rug, schouders, armen, heupen en benen afneemt. Er ontstaat een vicieuze cirkel  van spanning en afname van beweeglijkheid die kan leiden tot klachten.  

Bij CAY word je je bewust van hoe je beweegt, welke spieren gebruikt, of je compensatiebewegingen maakt en hoe je deze compensaties kunt voorkomen. Veranderingen gaan niet snel, maar na verloop van tijd merk je dat je soepeler wordt en gemakkelijker en meer ontspannen beweegt. 

 

Als je belangstelling hebt, meld je dan aan! Je volgt twee proeflessen en beslist daarna of je ermee doorgaat.

De lessen starten weer na de zomer.

De CA Yoga voor de sportieve man is op woensdag van 17:30-18:45 uur, in eerste instantie 2-wekelijks. 

Locatie: yogastudio aan De Vork 8a, Odijk

Kosten: 2 proeflessen € 20,00

Aanmelden: stuur een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Je ontvangt aanvullende informatie o.a. over data en betaling.

 

Nieuws

Lessen in de yogastudio beginnen weer op 1 september (voor zover nu bekend)

Na de laatste persconferentie weten we dat yogastudio's helaas pas weer op 1 september open mogen. Heel misschien iets eerder...

Read more...

Studio gesloten i.v.m. coronavirus

De yogastudio is sinds maandag 16 maart 2020 helaas gesloten voor alle groepslessen. 

Read more...

Yoga voor sportieve mannen!

Er is nog plek voor enkele sportieve mannen die graag yoga willen doen. Wie doet er mee?

Read more...

Wachtlijst Yogalessen

Voor de meeste groepen is er momenteel een wachtlijst. Een kennismaking met Critical Alignment Yoga in een privéles kan wel

Read more...

Individuele en Critical Alignment Therapielessen

Zoek je verdieping in je yogabeoefening? Of heb je nek-, rug- of schouderklachten?

Read more...